Θέατρο Άβατο


Θέατρο Άβατον


Διεύθυνση: Ευπατριδών 3, Γκάζι (Μετρό Κεραμεικός)
Ένας καινούργιος θεατρικός χώρος, το Θέατρο Άβατον, κάνει την πρεμιέρα του φέτος στο Γκάζι και φιλοδοξεί να μεταφέρει λίγη από τη ενέργεια του μυστηριακού «Αβάτου» της Επιδαύρου στο κέντρο της Αθήνας.
Το Θέατρο Άβατον είναι ένας χώρος τέχνης και πολιτισμού που έχει δημιουργηθεί με πολύ μεράκι, αγάπη και σεβασμό για το θέατρο. Στόχο έχει να φέρει τον ηθοποιό και το κοινό του, τόσο κοντά, όσο πρέπει, προκειμένου να συντελέσουν και οι δυο στην κορύφωση της θεατρικής πράξης. Η ανάδειξη νέων ελληνικών έργων και νέων Ελλήνων συγγραφέων αποτελεί την πρώτη προτεραιότητα του θεάτρου, με την πρόθεση να αποτελούν τα νεοελληνικά έργα το 70-80% του ρεπερτορίου του.

Χαρακτηριστικά θεάτρου και πρόσβαση: 

Το Θέατρο Άβατον είναι χωρητικότητας 60-70 θέσεων και βρίσκεται σε κεντρικό σημείο στο Γκάζι, μόλις 300 μέτρα από το μετρό του Κεραμεικού, στην οδό Ευπατριδών 3.
Η πρόσβαση στο θέατρο μπορεί εξίσου εύκολα να γίνει και με αυτοκίνητο αφού βρίσκεται ακριβώς πίσω από την Ιερά Οδό. Ο δρόμος είναι άνετος και ήπιας κυκλοφορίας, κάτι που διευκολύνει την πρόσβαση σε άτομα με ειδικές ανάγκες. 

Διάθεση χώρου: 

Το θέατρο Άβατον διατίθεται για πρόβες, σεμινάρια και θεατρικές παραστάσεις, κατόπιν έγκαιρου προγραμματισμού.

Το όνομα «Άβατον» 

Η στοά του Αβάτου αναστηλωμένη (άποψη από τα ανατολικά)
Η ονομασία Άβατον προέρχεται από τον μυστηριακό χώρο  «Άβατον» που βρίσκεται κοντά στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου και, μαζί με τον ναό του Απόλλωνα και άλλα μνημεία, αποτελούν όλα μαζί «Το Ασκληπιείο της Επιδαύρου».
Το Ασκληπιείο της Επιδαύρου, ήταν από τα μεγάλα πανελλήνια ιερά της αρχαιότητας που γνώρισε μεγάλη άνθηση κατά τον 4ο αιώνα π.Χ.
Το  «Άβατον» αποτελούσε το μυστηριακό αλλά και ταυτόχρονα λειτουργικό χώρο, όπου επιτυγχανόταν, βάσει των αρχαίων Ελλήνων, η ίαση μέσω της επαφής του με το θείο.
Το θέατρο Άβατον, σήμερα, έχει ανώτερο σκοπό, την ψυχική και πνευματική ίαση  και θρέψη των ανθρώπων, μέσω της επαφής του, όχι με το θείο, αλλά μέσα από την επαφή τους με το θέατρο και κατ’ επέκταση, μέσα από την ίδια τη θεατρική πράξη.


Δείτε εδώ πληροφορίες και εκπτωτικά εισητήρια για όλες τις ενεργές Παραστάσεις που παίζονται στο Θέατρο Άβατο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου