Παρασκευή

“Dialogue in the Dark” στο Θέατρο Badminton

Dialogue in the Dark, ένα διαδραστικό δρώμενο που μας διδάσκει να βλέπουμε με «άλλα» μάτια. Άγγιξε, μύρισε, νιώσε, κατανόησε, αισθάνσου και βίωσε μια συναρπαστική εμπειρία στο απόλυτο σκοτάδι, στο θέατρο Badminton. Είσοδος από 7€/ άτομο.

Δείτε εδώ λεπτομέρειες για την παράσταση '''Dialogue in the Dark" και αγοράστε το εκπτωτικό εισητήριο
Περιλαμβάνει: 
7€/ άτομο, για την είσοδο στο Dialogue in the Dark , Τετάρτη έως Παρασκευή (Ελάχιστη αγορά 4 κουπονιών).
ή
9€/ άτομο, για την είσοδο στο Dialogue in the Dark , Σάββατο & Κυριακή (Ελάχιστη αγορά 4 κουπονιών).
Δείτε με “άλλα” μάτια - Dialogue in the Dark
Πρόκειται για μια εγκατάσταση που καλεί όλους τους επισκέπτες ν’ ανακαλύψουν, να εμπιστευθούν και ν’ αφήσουν ελεύθερες όλες τις αισθήσεις τους – εκτός από την όραση.
Το πρωτοποριακό αυτό δρώμενο αλλάζει τους ρόλους: ξεναγοί με μειωμένη ή καθόλου όραση συνοδεύουν μια ολιγομελή ομάδα επισκεπτών σε μια βόλτα στην πόλη, μέσα στο απόλυτο σκοτάδι. Σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους, οι συμμετέχοντες μεταφέρονται για 75 περίπου λεπτά σ’ έναν κόσμο χωρίς φως. Οι επισκέπτες βασίζονται μόνο στους ήχους, τη θερμοκρασία και την αφή, κυρίως όμως στους τυφλούς ξεναγούς, οι οποίοι «γίνονται» τα μάτια τους. Όταν οι πιο απλές δραστηριότητες μετατρέπονται ξαφνικά σε πρόκληση, όλοι οι συμμετέχοντες μαθαίνουν να «βλέπουν» τον κόσμο γύρω τους αλλιώς. Στην έξοδο, όταν ανάβουν και πάλι τα φώτα, τίποτε δεν είναι πια το ίδιο.
Η επίσκεψη στην εγκατάσταση συνιστάται και για παιδιά ηλικίας 8 ετών και άνω.
Τι συμβαίνει όταν σβήνουν τα φώτα; Πώς είναι η ζωή στο σκοτάδι; Πώς είναι η καθημερινότητα για χιλιάδες συνανθρώπους μας με προβλήματα όρασης; Το Θέατρο Badminton σάς προσκαλεί να το ανακαλύψετε, μέσα από μια συναρπαστική εμπειρία, που θ’ αλλάξει για πάντα τον τρόπο που «βλέπετε» τα πράγματα.
Το «Dialogue in the Dark», ένα πρωτοποριακό δρώμενο στο οποίο έχουν ήδη συμμετάσχει 7.000.000 επισκέπτες σε πάνω από 30 χώρες, αντιστρέφει τους ρόλους: ξεναγοί με μειωμένη ή καθόλου όραση συνοδεύουν μια ομάδα επισκεπτών σε μια βόλτα στο αστικό περιβάλλον, μέσα στο απόλυτο σκοτάδι. Στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους της εγκατάστασης, οι επισκέπτες, για 75 περίπου λεπτά, όσο διαρκεί ο περίπατος στο σκοτάδι, ξεναγούνται σ’ έναν κόσμο χωρίς φως, βασιζόμενοι μόνο στους ήχους, τη θερμοκρασία και την αφή, αλλά κυρίως στους τυφλούς ξεναγούς, οι οποίοι «γίνονται» τα μάτια τους. Όταν οι πιο απλές δραστηριότητες μετατρέπονται ξαφνικά σε πρόκληση, οι επισκέπτες μαθαίνουν να βλέπουν τον κόσμο γύρω τους αλλιώς. Στην έξοδο, όταν ανάβουν και πάλι τα φώτα, τίποτε δεν είναι πια το ίδιο.
Το «Dialogue in the Dark» δεν είναι μια ακόμα έκθεση, αλλά ένα θεμελιώδες γεγονός που αλλάζει την κοσμοθεωρία μας. Γιατί η εγκατάσταση δεν εκθέτει τίποτε άλλο παρά τα στερεότυπά μας περί διαφορετικότητας. Το «Dialogue in the Dark» ενθαρρύνει τους επισκέπτες να δουν τον κόσμο με τα μέσα μάτια - πρόκειται για ένα παιχνίδι που μας καλεί ν’ ανακαλύψουμε, να εμπιστευθούμε και ν’ αναπτύξουμε τη δύναμη των αισθήσεών μας. Είναι μια εμπειρία που πρέπει να βιώσουν όλοι, ενήλικες και παιδιά.
Το «Dialogue in the Dark» παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στη Γερμανία το 1988 κι έκτοτε έχει ταξιδέψει σε πάνω από 30 χώρες και 127 πόλεις σ’ όλον τον κόσμο. Άλλαξε κυριολεκτικά την οπτική εκατομμυρίων ανθρώπων, και δικαίως χαρακτηρίστηκε μια «Βαθιά φιλοσοφική εμπειρία» (Harretz) και «Μια έκθεση που μας διδάσκει ν’ αντικρίζουμε, μέσ’ από το σκοτάδι, την πραγματικότητα» (Corriere della Serra). Αναμφίβολα, όμως, το πιο σημαντικό στοιχείο της εγκατάστασης είναι, όπως έγραψε η Frankfurter Allgemeine Zeitung, ότι «Οι θεατές ανακαλύπτουν στο σκοτάδι την ίδια την ανθρωπιά τους».
Τα σχόλια των επισκεπτών απ’ όλον τον κόσμο το επιβεβαιώνουν. Μεταξύ άλλων: «Ενδιαφέρουσα, διαφορετική, μοναδική και σημαντική εμπειρία. Μας επιτρέπει να βιώσουμε τον κόσμο των τυφλών», «Μια συναρπαστική, συγκινητική, εκπαιδευτική και ασυνήθιστη εμπειρία», «Βλέπεις τόσα λίγα, αλλά μαθαίνεις τόσα πολλά», «Μια εντυπωσιακή εμπειρία που σε κάνει καλύτερο άνθρωπο» κ.ά.
Το Θέατρο Badminton σας προσκαλεί σε «Διάλογο στο σκοτάδι» και σας καλεί να δείτε τον κόσμο με «άλλα» μάτια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου