Παρασκευή

«BLASTED – ΕΡΕΙΠΙΑ» Θέατρο Πορεία

Το βέβηλα ποιητικό και υπέροχα εικαστικό "Βlasted", της Sarah Kane, με τον Ελληνικό τίτλο "Ερείπια", παρουσιάζεται στο θέατρο Πορεία, σε απόδοση-σκηνοθεσία Δημήτρη Τάρλοου. Εισιτήριο γενικής εισόδου 7,5€/ άτομο.

Δείτε εδώ λεπτομέρειες για την παράσταση ''BLASTED – ΕΡΕΙΠΙΑ" και αγοράστε το εκπτωτικό εισητήριο




Περιλαμβάνει:
Εισιτήριο γενικής εισόδου, 1 ατόμου, για την παράσταση «BLASTED – ΕΡΕΙΠΙΑ» της Sarah Kane, στο θέατρο Πορεία.
Sarah Kane: «BLASTED – ΕΡΕΙΠΙΑ».
Ας ηχήσει η καμπάνα που ακόμα ηχεί.
Η τελειότης τελείως απατηλή.
Στα πάντα υπάρχει μια ρωγμή.
Ρωγμή που αφήνει φως να μπει.
Leonard Cohen, “Anthem”, απόδοση: Δημήτρης Τάρλοου
Δύο εκ πρώτης όψεως αταίριαστοι άνθρωποι, συναντιούνται σε ένα πολυτελές και απρόσωπο ξενοδοχείο της κεντρικής Αγγλίας. Ένα φαινομενικά ρομαντικό τετ α τετ, καταλήγει σε κλιμακούμενες πράξεις ψυχικής και σωματικής βίας, ενώ έξω από το συμβολικά ασφαλές περιβάλλον το δωματίου, μαίνεται ένας απροσδιόριστος πόλεμος. Μία τρομακτική έκρηξη αλλάζει τον ρου της ιστορίας, καθώς η υποτιθέμενη μέχρι την στιγμή εκείνη ρεαλιστική αφήγηση κατακρημνίζεται, ο χρόνος διαστέλλεται και κάτω από τα ερείπια και τα σπαράγματα των σωμάτων, κάνει την εμφάνισή της η μία και μοναδική πραγματικότητα: η απελπισμένη δίψα των ανθρώπων για αγάπη και συντροφικότητα.
Έχουν γραφτεί και ειπωθεί τόσα για την Sarah Kane παγκοσμίως. Στην συνείδηση μεγάλης μερίδας κοινού αλλά και κριτικών, έχει ταυτισθεί με την φρίκη που προκαλεί η ανεξέλεγκτη και παράλογη βία. Είμαι στην ευχάριστη θέση να διαψεύσω τους φόβους όλων. Η μεγαλειώδης βία που κατοικεί εντός μας, δεν είναι παρά η θρυαλλίδα της τεράστιας έκρηξης που θα συμβεί και θα δημιουργήσει την ρωγμή από την οποία το θεϊκό φως θα μπει. Βασανίστηκα για την ερμηνεία της πολύσημης λέξης Blasted: κατέληξα στην λέξη Ερείπια, για να αποδώσω, (όσο γίνεται), το αποτέλεσμα της έκρηξης, καθώς αυτή είναι και το κομβικό σημείο του έργου. Καλούμαστε να αποδεχθούμε το ανείπωτο για να γίνουμε τελικά κοινωνοί της μεγάλης Αγάπης που αναστηλώνει το μόνo και μέγα νόημα της ύπαρξης. H Kane στα 23 της γράφει το πρώτο από τα 5 έργα της με διαλόγους κοφτερούς, ζωντανούς και με χιούμορ! (κάτι που πολύ συχνά παραλείπεται επί τούτου ή από άγνοια), διαλόγους που θα ζήλευαν μάστορες του θεατρικού λόγου. Η ωμή ποίηση της, με σαφή Σαιξπηρική καταγωγή, με προκαλεί να αντιμετωπίσω το αδυσώπητο έργο της ως αυτό που είναι: ένα Έργο Τέχνης.
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Τάρλοου
Σκηνικά-Κουστούμια: Ελένη Μανωλοπούλου
Μουσική: Κατερίνα Πολέμη
Φωτισμοί: Αλέκος Αναστασίου
Παίζουν: Ακύλλας Καραζήσης, Λένα Παπαληγούρα, Μιχάλης Αφολάνιο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου